Algemene informatie beweeggroepen

Iedereen weet wel dat bewegen goed is, mogelijk had u al eerder voornemen om actiever te worden maar komt het er niet van. Onze fysiotherapeuten en sportbegeleiders zijn zich er van bewust dat er talloze redenen en obstakels zijn om niet te gaan bewegen. Wij hebben als doel om iedereen met luchtwegaandoeningen te stimuleren om meer te bewegen en hierbij te begeleiden. Met iedereen bedoelen wij man of vrouw, oud of jong, dik of dun en met elk peil van de conditie.

Regelmatig bewegen heeft voor iedereen een gunstige invloed op de gezondheid, maar zeker voor mensen met astma of COPD. Veel mensen met astma of COPD hebben namelijk de neiging om inspanning te vermijden, waardoor de algemene conditie nog verder achteruit gaat en problemen in het dagelijks functioneren kunnen ontstaan.  

Speciaal voor deze mensen bestaat er de mogelijkheid om onder deskundige begeleiding van een fysiotherapeut of sportbegeleider deel te nemen aan beweeggroepen.

Vooraf wordt in overleg met onze medische adviseur bepaald wat voor u mogelijk is. Vervolgens bepaald u samen met onze fysiotherapeuten en sportbegeleiders wat voor u haalbaar is. Zij houden ook toezicht zodat u niet te zwaar en op een plezierige manier beweegt.

Hebt u interesse dan kunt u geheel vrijblijvend bij de groep van uw voorkeur langskomen voor twee gratis proeflessen. Op deze manier kunt u kennismaken met de groep en kijken of het u bevalt. Na de twee proeflessen kunt u zich vervolgens bij de fysiotherapeut of sportbegeleider van de groep aanmelden.

Voor meer informatie kunt u ook altijd contact opnemen met H. Vrijhoeven; e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06-16027313.